Miss LTD

Okej, dalig uppdatering i know.. men jag lever i alla fall sa ni behover inte vara oroliga for att jag har krockat eller blivit uppaten av en krokodil!

Allt har gatt bra med resan, och jag vet knappt var nagonstans jag ska borja beratta allting som vi har varit med om. Sista dagen/natten i Sydney var ganska trevlig anda, haha. Vi flytade ut ur lagenheten 11 pa onsdag morgon och varat flygplan till Cairns gick 07 torsdag morgon. Sa vi var hemlosa i nastan ett dygn. Lamnade vaskorna i receptionen och gick runt pa stan for lite aranden, sedan en himlans stor fest hela natten for att direkt aka till flygplatsen och sova pa planet. :)


Jag och Tessan, sista middagen i sydney innan avgang!


Det tog 3,5h att aka till Cairns fran Sydney. For er som inte vet sa ligger Cairns hogt norr ut pa ostkusten. Och annu en detalj ar att det nu skiljer 9h mellan mig och er i sverige om nagon skulle fa for sig at sla mig en signa nagon dag! :) Hur som helst.. Jattenara flygplatsen hamtade vi varan fina fina van och borjade varan resa annu mer norrut! Eftersom vi alla var lite trotta tog vi in pa en campingplats ca 20 minuter ifran flygplatsen, Ellis Beach. Sjukt vackert! Vi parkerade bilen precis vid stranden, sag bade soluppgang och solnedgang och hade det allmant bra i paradiset for en dag.




Miss LTD! (Living the dream) :):)




Underbara campingspot.




en amanda och en sara




Morgonpromenad pa stranden.



Paradis



paradis


Dagen efter var vi igang igen, och annumera norrut skulle vi nu! Akte forbi en liten by som kallas Port Douglas, dar stannde vi for lite lunch och promenerade runt pa gatorna. Skitmysigt, verkligen! Massa palmer overallt och det kandes verkigen som man ar i australien pa riktigt. Det blir ju inte riktigt samma sak nar man ar i en storstad som sydney, aven fast jag alskar den staden ocksa.



Strike a pose?




Glasspaus :)

Efter lunchrasten i portdouglas skulle vi annu lite hogre norrut, cirkus en timme eller tva till ett stalle som heter Cape Tribulation. Regnskog, regnskog, regnskog overallt och en otroligt hetta, fast liksom sadar riktigt fuktigt om ni forstar. Sa vi korde upp och ner for berg, mitt i regnskogen pa daliga smala vagar med stup rakt ner 10cm ifran vagkanten. Det var javligt laskigt ma jag saga, men det var javligt ballt ocksa! Tog in pa en annan campingplats som kallades for P&K's, festade lite och hade riktigt riktigt roligt. Det kandes inte riktigt som vi ville bo mitt i djunglen med alla farliga djur. Man far knappt bada pa stranderna har for de varnar om krokodiler och stingers overallt. Lite scary..



Pa span efter Shrek i traskskogen




Stay away from the water



Warning warning

Vi lamnade regnskogen for att aka tillbaka til Cairns igen, vi hade ju faktiskt inte riktigt varit i Cairns utan bara vid flygplatsen. Vi stannade lite langst vagen och fick se riktigt fina utsiktsplatser, sa otroligt vackert verkligen. Cairns i sig ar en jattemysig stad, jag ar verklgen kar i Cairns. Det ar mysigt, alla ar skittrevliga och pratar med istortsatt vem som helst pa stan och ett annat plus ar ju att det vimlar av snygga killar!! sa tjejer och bogar, ta er hit for tusan! Haha ;)



Tessilina och jag




Strike a real pose?




Vink vink



Lagunen i Cairns


Man far absolut inte bada i Cairns pga av alla varningar for krokodiler, sa langst stranden vid Esplanade har de som en stor pool istallet dit alla gar. Verkligen supermysigt, och ibland kan det vara ganska skont att slippa alla vagor ifran havet. Solen ar valdigt mycket starkare har uppe ocksa, vi har brant oss allihopa.

Har om dagen halsade vi pa tva tjejer ifran Kalmar som ar vanner till Sara. Vi akte till deras hostel och fick en rejal middag som bestod av krokodil, kangurus, emus och en fisk som jag har glomt bort namnet pa. Valdigt roligt att fa smaka pa dessa kottbitar! Emus var en riktig smarrig liten kottklump ma jag saga! Vi fick aven testa pa att spela didgerudou (stavning?), alltsa en san dar lang iholig trastock som aborginerna spelade/spelar for fullt. Vi fick en kvall med massvis av gobitar av australigen. Riktigt roligt!



Lat som en hast, ta tungan fram och tillbaka i munnen och
lat som en dingo samidigt.. Fattaru?




Aus-middag! :)




Uppdateringen kommer bli lite samre nu eftersom vi inte har tillgang till internet pa samma gang, plus att vi har sa himla mycket annat roligt for oss hela tiden. Men inlaggen kommer, laaanga och fina med massvis med bilder. Hoppas det duger for folket dar hemma! :) xoxo


Ut och res!

Okej, nu ar det klart. Vi lamnar Sydney nasta onsdag! Alltsa den 18e februari. Da flyttar vi ut ur lagenheten och drar langst kusten! Vi ska hyra oss en "wicked van" och resa runt i den bilen i en manad. Ska bli grymt kul, campa langst vagen, sova i bilen (finns plats for tre sovplatser som aven kan bli bord och stolar). Det kommer verkligen bli sa roligt!!

Sa planen ar den att plocka lite frukt langst vagen for att tjana ihop lite mer pengar och sedan bara semestra och ha det bra! Sa upp mig fran jobbet igar ocksa, inte sa roligt nar man far sura miner efter sig.. men va fasen, jag ar ju en tjej pa resande fot.. inte sa att jag skulle jobba pa jordons i hela mitt liv. Kommer dock sakna grymt manga manniskor, har traffat sa himla manga nya vanner via jobbet.

Tankte bjuda pa lite mer bilder, detta ar Bronte Beach. Ligger efter Bondi Beach och Tamarama Beach. Det har varit sa skont vader har de senaste veckorna, alltid varmt och bla himmel. Daremot ar det gratt och regnar just nu, ska tydligen gora det i nagra dagar nu. Sa nu vet jag hur ni kanner er dar hemma, gratt och trist tycker vi INTE om!! Men det ska nog bli fint har snart igen :)






Glamarama

Halla alla!
Nu har vi bestamt oss, vi ska lamna sydney och borja resa runt ostkusten. Det som behovs nu ar en uppsagning pa lagenheten som ar ungefar en manad, och att fa tag i en bil och kopa oss ett talt. Sen drar vi!! Ska blir grymt roligt, en aning orolig over hur det ska ga med det har med bil.. Vanster sida? jaaaa, vi hoppas vi inte dor pa kuppen. ;)

Nu nar vi vet att vi bara har ungefar en manad kvar har sa kanns det som man uppskattar allt sadar lite mer igen. Har om dagen akte jag och Tessan till Tamarama/Glamarama beach. Den ligger precis runt hornet till Bondi beach, soder om Bondi. Otroligt mysig och fin slinga att ga for att komma till stranden. Jatteharlig bakatlutad stamning, inte lika mycket folk eller turister och stranden ligger under namnet "dar allar fotomodeller och byggsarbetare med sexpack ligger och steker." Vi tyckte vi gjorde oss ganska bra under den kategorin... haha, eller kankse inte.








Hoppas ni har det bra hemma, jag verkligen stormtrivs i australien. alla borde aka hit!
/amanda

njut njut njut

Igar blev det en riktig heldag, en mycket bra sadan! Borjade dagen med att aka till Bondi Beach med Sara for lite frukost pa stranden och nagra timmars stek i solen. Tittade lite i butiker, testade alla mojliga sorters hattar och drack en jattegod glass/shake. Riktigt riktigt bra dag!











Nar vi sedan kom in till city igen gick Sara vidare till jobbet och jag och Tessan gick ner till Domain Parken och tittade pa Opera faktiskt! haha, jag trodde inte jag skulle gilla opera sadar men det var faktiskt ganska bra och underhallande. Det ar ju lite som en musikal med handling och grejer, aven fast sangen kankse inte klingar sadar jattebra i mina oron.. ;)

Hur som helst, otroligt mycket manniskor. Sa dar satt jag, tessan, tessans chef och hans fru och hade picknick. Mycket mysigt! Vidare hem for lite vin och vanner pa balkongen, som slutade med en valdigt bra utgang! Riktigt riktigt bra dag!





RSS 2.0