Gday

Jag har fatt jobb!! Sa det loste sig ju fint anda! En resturang som kallar sig "Villa Romana", jobbar som servitris. Provjobbade igar och jag lar mig allt sakta men sakert vilket kanns bra. Igar borjade jag bara med att servera dricka, plocka undan och ta lite drinkbestallningar. Ikvall ska jag nog lara mig lite mer om menyn och kassan antar jag, sedan notan och blabla. Det kanns bra i alla fall, folket verkade trevliga sa det ska nog ga fint. Lonen ar val inte den basta om man jamfor med jobbet i Sydney, men det ar tydligen lite samre betalt har uppe, men det ar ocksa billigare att bo sa det blir ungefar samma summa pengar som kommer in och gar anda.

Nu ska jag forsoka hitta mig en lagenhet ocksa, sedan ar jag val fast har uppe i nagra manader som det ser ut nu. Jag alskar verkligen Cairns, alla ar stormtrevliga har. Varmt ar det ocksa. Over 30 grader varje dag! Har precis kopt mig en bok, ska ga ner till Lagunen och lasa lite, steka lite och bara njuta i nagra timmar innan jobbet. Sedan kan det handa att det blir utgang.. det ar ju fredag? haha

Saknar er alla dar hemma! Hoppas det blir lite varmare for er hemma i Sverige snart ocksa!


jobb jobb jobb

Intervjuen gick bra och jag fick provjobba samma kvall.. vilket inte slutade lika bra. Tror jag. Valdigt skumma och falska manniskor som jobbar dar.. Hur som helst. Jag fick all information pa 2 minuter, bara babbel rakt av, sedan fragor hon mig om jag har nagra fragor. "Ehmn.. nae? Eller det var ratt mycket information pa en gang." Sedan var det bara att satta igang. Ta bestallningar, kunna alla bordsnummer, servera dricka och plocka undan efter gasterna. Jag gjorde mitt basta och nar jag val tyckte att det borjade flyta pa ratt bra sager dem "Okey, i think we are done for tonight. You can go home now" Efter en och en halv timme. Jahapp. Bara det och inget mer. Inget "vi ringer", inget "tyvarr du fick inte jobbet" eller "du fick jobbet". Sa jag antar att jag inte fick det.

Men jag hanger inte lapp for det! Manniskorna dar verkade sa himla falska anda, inte riktigt ett stalle som jag skulle vilja jobba pa. Men jobb ar ju anda ett jobb. Jag ska i alla fall provjobba pa en annan resturang pa torsdag, kanske det gar battre! :)

Jag har i alla fall traffat manga nya skona manniskor, sa jag har det bra.
Pusspuss

Intervju

Det ar sa himla skont att ha er dar hemma i ryggen. Ni ar bast!
Igar innan vi skulle ga ut for att ata annu mer gratis mat sa ringer de ifran en resturang dar jag lamnade in ett CV i forrgar. Jag ska pa intervju idag!! Sa hall alla tummar och tar nu! :)

Jag saknar er! Puss

Cairns

Lite mer uppdateringar fran dagarna i Cairns. Jag saknar Tessan och Sara, jattemycket. Och dagen igar var inte den basta starten direkt. Jag har aldrig kannt mig sa ensam i hela mitt liv. Ett valdigt litet hostel, dar alla redan kanner alla och jag kom in i ett TOMT rum. Jag delar alltsa inte rum med nagon, vilken manga tror ska vara valdigt skont, men inte sahar. Delar man rum med nagon/nagra sa far man kontakt med nya manniskor och far nya vanner pa en gang. But nope.

Jag spenderade i alla fall dagen med att ga runt i Cairns och bara njuta. Lamnade ut lite CVn och hoppas pa jobb pa en resturang langst vattnet. Efter att ha gatt runt i 4 h kom jag tillbaka till hostelet och kande mig fortfarande sadar pinsamt ensam. Fortfarande ingen i rummet. Sedan hande nagonting och sa satt jag dar ute och pratade helt plotsligt med hur manga som helst, gick vidare med ut pa krogen och kakade lite gratis mat.. Traffade en supersot tjej som jag har hangt med hela dagen idag. Lucy fran USA. Hon jobbar har i cairns pa en bat och letar ocksa boende, sa vi ska val forsoka leta lite tillsammans om det ar mojligt. Sa nu kanns allt faktiskt bra igen. Cairns ar underbart och jag ar glad att jag inte greps av for mycket panik och akte hem. :)

Nastan lite for varmt dock.. 35 grader i skuggan idag. Holl pa att smalta bort vid lagunen :)
Vi hors snart igen, hall tummarna for mig med jobb & boende nu! kraaam

Inga bilder den har gangen heller

Nu har vi landat i brisbane igen och har lamnat tillbaka varan underbara van.
Det lir ett hostel inatt, sedan tar jag mig ut pa nya aventyr igen. Upp till Cairns en gang till, fast den har gangen ensam. Hall tummarna for att jag far tag i ett jobb och att jag traffar lika skona manniskor igen! - Jag ar lite nervos, men det ska nog ga bra! Det varsta som kan handa ar val att jag aker hem till kalla sverige igen :)

Kram pa er! Uppdaterar snart igen!

no pics

Detta inlagget blir trakigt utan bilder, kameran ar inte med oss for tillfallet. Hoppas ni vill lasa anda! :)

Vad har hant sen sist jag skrev.. Ja, vi har akt mycke bil. Fran Airlie Beach akte vi och overnattade i ett stalle som kallar sig for Gladstone. Ungefar som Norrtalje fast aningen mindre, stackars manniskor som bor dar.. Det hande inte direkt mycket, men vi stannade ju bara dar for en natt sa oss gjorde det ju ingenting. Vidare till Hervey bay dar vi hade det riktigt skont! Bara slappnade av ordentligt i nagra dagar och latade oss pa stranden. Mitt i allt det underbara sa fick vi inbrott i bilen NAR VI SOV I DEN! Javligt laskigt nu nar man tanker pa det i efterhand. Jag blev av med hela planboken och Sara blev av med en hel vaska dar det lag bade bankomatkort, mp3, pass och guldsmycken. Javligt surt, det forstorde en hel del av de dagarna inpa.

Vi akte vidare till Noosa dar vi fick gora en polisanmalan. Noosa ar verkligen sjukt mysigt, men det var svar att njuta nar man var i andra negativa tankar. Efter stoppet i Noosa akte vi vidare till Brisbane, bara for en dag/natt den har gangen eftersom vi kommer tillbaka dit igen om en vecka nar vi ska lamna tillbaka vanen. Var forbi den svenska ambassaden i Brisbane for att fixa ett nytt pass till Sara. Vilket kostade 1 357 svenska kronor. Sug pa den sura karamallen nar man redan lever pa nudlar och bag-in-a-box-vin som ar gjort av fisk, mjolk, egg och notter. (True story, inga vindruvor har inte)

Hur som helst, man kan ju inte alta i all oandlighet. Sa nu ar vi i Byron Bay vilket ar hur kul som helst. Valdigt likt Sunny Beach, Aiya Napa, Magaluf eller vad som helst. Fest fest fest! Alla dansar pa borden och bara allmant crazy, riktigt kul! Sjuuuuuukt mycket svenskar dock. Kanns inte som man befinner sig i australien riktigt langre, haha.

Sa nu har vi en vecka kvar med vanen och vi ska hinna forbi Surfers Paradise och sedan tillbaka upp till Brisbane. Ska njuta sa mycket som mojligt, sedan var det roliga slut. Tjejerna aker tillbaka till Sverige och jag flyger upp till Cairns igen for att stanna dar ett tag. Da blire me, myself and I igen. Men det ska nog ga bra det med :)

Saknar er,
pussokram

Langst kusten

Hej kalla sverige!
Nu kommer ett sadant laaangt inlagg igen och jag vet inte vart jag ska borja eller vilka bilder jag ska valja. Jag tror aldrig jag kommer kunna fa er att forsta hur jakla underbart jag har det och hur fint det ar har! Australien slar allting. Jag vill aldrig aka hem. Manniskorna ar urtrevliga, aker man till ratt platser ar det tusen ganger finare an i thailand. Och med ratt vanner i en stor van sa ar det nastan pa snudd for bra for att vara sant. Har kommer sammanfattningen over det senaste dagarna..

Fran Townsville tog vi en farja over till Magnetic Island. Dar hoppade vi pa en buss som guidade oss runt on. Han som var varan guid var helt fantastisk, han pratade med en san inlevelse att man sjalv helt plotsligt blev jatteintreserad av faglar eller vad han nu berattade om. I alla fall.. Vi fick se jattemanga fina strander, berg, mata sma underbara djur och steka vid stranden. Vi "klattrade" aven runt i bergen och vilka jakla looking points vi kom till alltsa, helt sjukt.














Lamnade Magnetic Island och tillbaka till Townsvill och bilen samma kvall och bestamde oss for att aka vidare langst kusten pa en gang. Det borjade bli lite skymning vilket kandes lite otackt att kora i eftersom det ar oftast da kangurus hoppar upp pa vagarna och blir overkorda. Vi sag ett par stycken langst vagen. Hemskt hemskt! Hur som helst, kom till en liten by som kallar sig for Ayr. Vi stannade dar over natten for att dagen efter ta oss till Airlie Beach.

Nar vi lamnade Ayr stannade vi till pa en lite rastpausstalle for att ata frukost. Oversvamning hade det varit, ja da! De hade stangt av smavagarna och lite sant. Och det var ju ingenting jamnfort med tidigare i ar. Helt sjukt!



Nar vi kom till Airle Beach bokade vi oss en lite trip ut till Whitsunday Islands. Har hort att det ska vara paradiset sjalv och jajemen -- Det var det verkligen! Kan ju saga ungefar sahar, thailand kan hoppa in i vaggen. Jag har aldrig satt nagot vackrare i hela mitt liv. Helt fantastiskt!

Hur som helst, ut och segla i tva hela dagar! Jag, Tessan, Sara och tre andra svenskar plus the crew. Helt underbart var det! Ligga och steka pa baten, ata god mat, snorkla hela 3 ggr och bara njuta. Vi hade toppenvader, vattnet var helt turkosa och naturen gron. Alla borde aka dit!











Ett liten hemlis mitt i allt det underbara; dessa drackter har vi pa oss for alla stingers och brannmaneter som jag har berattat om. Visst ar vi ursexiga? Hur som helst, det tacker ju inte riktigt hela kroppen eftersom bade fotter, hander och huvud ar fritt. Jag blev brand av en javel runt handleden.. Det gjorde ont som fan, svullnade upp och sved hur lange som helst. Turen var ju i alla fall att det inte var en giftig en, utan att de bara gjorde javligt ont. Sa jag lever fortfarande! ;)

Dessa bilder och mina menigar kan inte riktigt forklara hur bra jag har det. Ak till Australien!!!!

RSS 2.0