Sydney

Hej allesammans!
Tankte visa er lite bilder pa staden som vi fortillfallet bor i, Sydney. Det har ju blivit manga bilder pa oss nar vi har festat och sadar, inte pa sjalva staden. Sa har har ni lite att ta del av, sa himla fint. Det har nastan blivit sa att vi har varit har for lange nu, det blir liksom som en vardag nar man inte uppskattar det pa samma satt som i borjan. Man maste nastan paminna sig sjalv att kolla med de dar stora ogonen igen, for det ar verkligen vackert! Ellerhur?

Funderingar har borjat kommas pa tal, pa att flytta harifran Sydney till Brisbane. Billigare att bo och vi har hort sa himla mycket bra om brisbane, plus att vi liksom ar pavagen runt hela ostkusten sen om vi nu reser vidare. Men ingenting ar bestammt annu, vi far la se hur det blir.

Har har ni iallafall lite bilder att dromma er bort till, ni som ar hemma i kylan. Har ar det varmt och bla himmel, poolen idag kankse? Sedan vidare till jobbet vid 6? Jaaa, det later ju ganska bra! Puss pa er!


















Sommar & sol

Hej allesammans!
Bloggen uppdateras inte allt for mycket, kankse for att vardagen ser densamma ut nastan jamt. Men lite maste jag val kunna beratta for er anda :) Jobbet gar jattebra och jag stormtrivs, sa underbara manniskor och bra lon. Det kanns toppen! Dock var det ett rent spring igar, herregud. Jag fick hjalpa till nere pa golvet, alltsa duka av och duka upp bord.. I galen hetta! Det har varit sa varmt de senaste dagarna, ovanligt varmt for den har tiden pa aret sager dem. Sa dar sprang jag runt (busy busy) i ca 4h i strack utan paus och trodde jag skulle smalta bort.

Nu tanker ni sahar.. sluta klaga pa varmen. Jag vet. Men ibland sa blir det nastan for mycket. Idag var det sakert narmare 40 grader, det gick alltsa knappt att ligga i poolen for vattnet var nastan lika varmt det. Varan AC funkar inte i lagenheten sa for tillfallet ar det 29,3 grader har inne. Man gar runt och svettas konstant. Fast ja, man ska val inte klaga. Det ar skont med varme, sa lange det inte ar for varmt :P

Sa poolen har jag pressat innan jobbet de senaste dagarna, men brun blir jag da inte. Man maste smorja in sig med sa
 hog solfaktor, sa jag blir varken rod eller brun. Fortfarande vit, haha. Ska forsoka battra pa brannan lite lite.

Hoppas ni har det bra dar hemma och inte allt for kallt.
Nu ska jag ut i hettan igen, promenad till jobbet i 20 min. Hoppas jag inte dor :P
PUSS PA ER!


Discofever

Dagarna rullar pa ganska fort har nere maste jag saga. Jag har hunnit jobba nagra pass pa jordons och jag tycker det flyter pa ratt bra anda. Visst, det ar lite svart och stressigt imellan at, men dett gar i alla fall battre. Och det ar roligare att ga till jobbet nar man jobbar med stortskona manniskor! Igar var det personalfest och disco var temat! Sjukt kul kvall! :)













Jag tanker pa er mycket dar hemma.
Hoppas ni har det bra! Pusspuss


Nya tag, nytt jobb

Vi borjar val sahar direkt.. JAG FICK JOBBET PA JORDONS I DARLING HARBOUR!
Igar var jag och provjobbade och det gick bra.. Jag ar alltsa en cocktail-servitris vilket betyder att jag serverar all dricka som gasterna bestaller. Ganska enkelt och bra jobb, jag tar alltsa inga bestallningar utan far upp de vin, ol, champange, coca cola eller kaffe, ja vad de an bestaller, staller det pa en bricka och serverar det till ratt bord. Stadar upp nar gasterna ar klara och gor fint.

Jag kommer fa mer timmar an vad jag har pa cafét, far bra mycket battre betalt, nastan dubbelt sa mycket pa helger. Allt kanns sa himla mycket battre har. Och sist men absolut inte minst; alla ar stormtrevliga. Det ar en skon och avslappnad atmosfar. Inte riktigt samma som det var pa cafét..

Sa nu blir det som det ar sagt; BYE BYE ASSHOLES!
Ska bli sa underbart skont att saga upp mig!




Jordons seafood restaurant

Nyheter

Igar skulle det provas pa att surfa for forsta gangen! Och OJ vad svart det var! Det ser ju sa himla "enkelt" ut nar man ser alla andra, kanske inte att folja vagen och aka runt, men i alla fall att komma upp pa bradan. Nick, Daniel, Jag och Sara akte till Fresh Water, som ligger lite norr om manly for att testa pa. Herregud, jag kom inte ens upp pa bradan. Men sa som Nick sa, det tar ett bra tag innan man lar sig. nu har jag i alla fall testat pa. Fler ganger blir det sakert, maste ju i alla fall ha kommit upp och statt pa bradan liksom :)

En annan bea nyhet ar att jag ska provjobba pa en resturang i Darling Harbour pa onsdag. Sa himla skont, vore verkligen super att fa komma bort fran det cafet som jag jobbar pa nu. Jag hade samma tur som jag hade sist, precis nar jag hade skrivit min ansokan sa kom agaren och intervjuade mig pa en gang, sa nu jaklar! Jag ska vara bast, och jag ska fa det har jobbet. Battre betalt, antagligen battre chefer och arbetskamrater och pa ett mycket finare stalle. UNDERBART!

Jag kommer vara sjalv har i lagenheten nu i tre dagar. Sara och Tessan aker till Melbourn ikvall och kommer hem pa tisdag kvall. Jattekul for dem, men det suger att jag inte kan folja med. Har verkligen inte rad, och jag maste jobba for att fa ihop till hyran. Kommer kankse aka ner dit nagon annan gang, Sanna & Jessica o dem ska dit om ett tag vad jag forstar, da har jag lite sallskap for nagra dagar om jag vill halsa pa.

Hoppas ni har det bra hemma.
/ amanda

Nyar!

Nyar blev hur bra som helst. En massa Norrtaljebor samlade plus tessan & sara. Forfest hemma hos oss och sedan vidare till rushcutters bay. Ett skitbra stalle for att se alla fyrverkirier ifran Harbour bridge, hur ballt som helst. Lite annurlunda fran Norrtalje och Sodra bergen om man sager sa! ;)

Det kandes verkligen jatteroligt att ha massa Norrtalje manniskor runt sig da man far lite hemlangtan titt som tatt! Verkligen en superbra dag!

Upp och jobba dagen efter och det kan varit den varsta dagen pa jobbet nagonsin, inte pga baksmalla utan chefer som ar dumma i huvudet. De satte mig i skiten och hackade pa mig hela dagen, med graten i halsen gick jag darifran och imorgon ska jag ut och leta mig ett nytt jobb. Ska skaffa mig ett nu pa en gang och sedan ar det bara "BYEBYE ASSHOLES!!" ungefar.

Hur som helst, lite bilder fran Nyar :)




Jag, Nick och Sara pa varan balkong




Teddy, Daniel, Nick, Tessan och Jag i rushcutters bay




Folkmassa i rushcutters bay




Smile!




Tessan, Nick och jag vid tolvslaget




Svart att ta kort mitt i allt, men ni ser bron i mitten och sen lite runt omkring!

RSS 2.0